2310260022
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Παράδοση Προϊόντων/ Έξοδα Αποστολής

Χρόνος παράδοσης

Η παράδοση γίνεται μέσα στις 1-10 επόμενες εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον προηγούμενα έχει ο πελάτης/χρήστης ενημερωθεί, ο χρόνος παράδοσης μπορεί να παραταθεί.

Τρόποι παράδοσης

Η παραλαβή των προϊόντων της εκάστοτε παραγγελίας γίνεται μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (Courier).

Έξοδα αποστολής

Για όλες τις παραγγελίες και παράδοση προϊόντων εντός Ελλάδος δεν επιβαρύνεται ο πελάτης με οποιαδήποτε έξοδα αποστολής, ενώ αντίθετα για παράδοση προϊόντων στην Κύπρο ο πελάτης/χρήστης θα επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής.

SHIPPING LOCATION
TYPE OF GLASSES
ESTIMATED DELIVERY TIME
DELIVERY CHARGES
EUROPE
SUNGLASSES
7-10 BUSINESS DAYS
5 €
EYEGLASSES
10-13 BUSINESS DAYS
HOME TRY ON FREE
NOT AVAILABLE
GREECE
SUNGLASSES
1-4 BUSINESS DAYS
FREE
EYEGLASSES
4-7 BUSINESS DAYS
HOME TRY ON FREE
2-5 BUSINESS DAYS
FREE*
EUROPE
SUNGLASSES
7-10 BUSINESS DAYS
FREE
EYEGLASSES
10-13 BUSINESS DAYS
EXPRESS DELIVERY APPLY IN CYPRUS IN 2-3 BUSINESS DAYS WITH 15 € EXTRA COST
HOME TRY ON FREE
NOT AVAILABLE

Α) Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της Me and Joe

Επιστροφή προϊόντων με χρέωση της Me And Joe μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις εξής περιπτώσεις:

1. Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες λανθασμένα και με υπαιτιότητα της Me And Joe πουλήθηκαν προϊόντα (λάθος στην παραγγελιοληψία, στην τιμολόγηση, στην αποστολή κ.λ.π.). Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης/χρήστης οφείλει είτε να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής, ή να ζητήσει την επιστροφή του, την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα της παράδοσης αφού έχει παραλάβει. Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, πλήρη, χωρίς φθορές και άλλου είδους επιμέρους ζημιές. Ειδικά όταν πρόκειται για επιστροφή προϊόντων όπως οπτικά οράσεως ή ηλίου, θα πρέπει να επιστρέφονται χωρίς την παραμικρή αμυχή, γρατζουνιά ή άλλου είδους χαρακιές στο σώμα των φακών αλλά και στο υπόλοιπο μέρος του σκελετού. Η δε συσκευασία του προϊόντος να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση.

Σε περίπτωση εσφαλμένης αποστολής μη παραγγελθέντων προϊόντων ή υπηρεσιών, η ανεπιφύλακτη παραλαβή τους ή η παράλειψη ενημέρωσης της Me and Joe και επιστροφής των προϊόντων δεν δύναται να θεωρηθεί ως συναίνεση, αποδοχή ή δήλωση βούλησης για αγορά τους. Σε περίπτωση που ζητηθεί επιστροφή εκ μέρους της Me and Joe και ο πελάτης/χρήστης καθυστερεί να επιστρέψει τα προϊόντα αυτά για διάστημα μεγαλύτερο των επτά (7) ημερολογιακών ημερών τότε η άρνησή του αυτή συνιστά δήλωση βούλησης αγοράς των ειδών και η παραγγελία θεωρείται ότι έχει επιβεβαιωθεί και ο πελάτης/χρήστης οφείλει να καταβάλει την αξία τους

2. Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με υπαιτιότητα της Me And Joe πουλήθηκαν προϊόντα κακής ποιότητας (κατεστραμμένα κατά την μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λ.π.) σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης/χρήστης οφείλει είτε να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής, ή να ζητήσει την επιστροφή του, την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα της παράδοσης. Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη/χρήστη. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη, τότε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα δεν θα αποδεχτεί την όποια επιστροφή και συνεπώς δε θα προβεί σε αντικατάσταση. Επιπλέον σε περίπτωση που ο πελάτης δεν επιστρέψει το προϊόν τότε, δε θα του σταλεί νέο προϊόν για αντικατάσταση και θα πρέπει ο πελάτης να προβεί σε νέα παραγγελία / αγορά.

3. Εξαιρείται η εξής περίπτωση: Όταν δίδεται παραγγελία για οπτικά οράσεως ή ηλίου με προσαρμοσμένους φακούς στις ανάγκες του πελάτη/χρήστη, όπου επισυνάπτεται και συνταγογράφηση με την ανάλογη μέτρηση από τον θεράποντα ιατρό, η Me and Joe, δεν θα αναγνωρίζει τυχόν λάθη από την μέτρηση του εκάστοτε θεράποντα ιατρού. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που ο πελάτης/χρήστης έχει εισάγει εσφαλμένη μέτρηση μέσα από την δυνατότητα που του δίνει το ηλεκτρονικό κατάστημα της Me and Joe. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα αντικατάστασης φακών και μεταφοράς θα επιβαρύνουν τον πελάτη/χρήστη.

Για όλες τις περιπτώσεις το χρονικό περιθώριο επιστροφής δεν μπορεί να παρατείνεται πέραν των 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Επιπλέον, για όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το προϊόν προς αντικατάσταση να συνοδεύεται απαραίτητα με την απόδειξη αγοράς η οποία θα αναφέρει την ημερομηνία αγοράς.

Για τις περιπτώσεις 1 και 3 τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, ενώ για την 2 περίπτωση πρέπει να είναι στην κατάσταση στην οποία παραδόθηκε στον πελάτη. Στις περιπτώσεις (1 και 3) όπου τα προϊόντα δεν επιστραφούν σε άριστη κατάσταση, τότε η εταιρία δεν θα προβεί σε αντικατάσταση.

Β) Επιστροφές μη ελαττωματικών προϊόντων με χρέωση του πελάτη – Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τον πελάτη/χρήστη.

Ο πελάτης/χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την σύμβαση αγοράς μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παράδοσης. Η υπαναχώρηση γίνεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και χωρίς καμία επιβάρυνση. Αν το είδος έχει ήδη παραδοθεί ο πελάτης/χρήστης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των επιμέρους εξαρτημάτων (εάν αυτά υπάρχουν), των εντύπων που το συνοδεύουν και τη συσκευασία του σε άριστη κατάσταση. Ειδικότερα όταν πρόκειται για οπτικά οράσεως ή ηλίου, οι φακοί αυτών δεν θα πρέπει να φέρουν καμία φθορά ήτοι αμυχές, γρατζουνιές, χαρακιές, ραγίσματα, σπασίματα κλπ. Στην ίδια άριστη κατάσταση θα πρέπει να βρίσκεται και ο σκελετός αυτών. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο αγοραστής έχει εξοφλήσει τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους. μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ). Σε περίπτωση που ο πελάτης/χρήστης την ίδια ημέρα που του έγινε η παράδοση του προϊόντος δεν είναι ικανοποιημένος για προσωπικούς λόγους (π.χ. εμφάνιση προϊόντος, χρώμα κ.ο.κ.) θα μπορεί να το αντικαταστήσει εφόσον:

Δεν έχει χρησιμοποιήσει το προϊόν.

Δεν έχει χάσει κάποιο από τα έγγραφα.

Επιλέξει προϊόν το οποίο έχει μεγαλύτερο κόστος από το προϊόν που επιθυμεί να αντικαταστήσει και να πληρώσει τη διαφορά.

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν επιτρέπονται οι αντικαταστάσεις εμπορευμάτων.

Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως ή και ηλεκτρονικά και η Me and Joe είναι υποχρεωμένη να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτήν.

Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, η Me and Joe υποχρεούται να αποδώσει το τίμημα που εισέπραξε το πολύ μέσα σε 14 μέρες από την παραλαβή των προϊόντων.

Δεν επιστρέφονται τα έξοδα αποστολής παράδοσης.

Η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη, θα γίνεται με τον ίδιο μέσο με το οποίο είχε γίνει η αρχική είσπραξη. Εάν η χρέωση μέσω έγινε μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, η επιστροφή χρημάτων θα γίνεται ως εξής: σε περίπτωση που μέχρι την υπαναχώρηση και επιστροφή του είδους έχει καταβληθεί στην Me and Joe το τίμημα από την Τράπεζα, η Me and Joe θα υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον πελάτη. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την ως άνω σύμβαση μεταξύ του πελάτη/χρήστη και της Τράπεζας με την οποία εκείνος συνεργάζεται. Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα η επιστροφή θα γίνεται επίσης με τραπεζικό έμβασμα στον ίδιο λογαριασμό του πελάτη/χρήστη. Σε περίπτωση που η πληρωμή έχει γίνει με αντικαταβολή, επιστροφή χρημάτων θα γίνεται και πάλι με τραπεζικό έμβασμα σε λογαριασμό που θα υποδεικνύει στη Me and Joe ο πελάτης/χρήστης. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται η επιστροφή χρημάτων με μετρητά εκτός Τραπέζης.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα, φθαρμένα ή ελλιπή η Me and Joe έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη/χρήστη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

Ο πελάτης/χρήστης δεν μπορεί να υπαναχωρεί όταν τα προϊόντα που έχουν αποσταλεί είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη/χρήστη (ειδικά όταν πρόκειται για οπτικά οράσεως ή ηλίου με φακούς προσαρμοσμένους στις ανάγκες του πελάτη/χρήστη, σύμφωνα με την συνταγή μέτρησης του εκάστοτε θεράποντα ιατρού ή σύμφωνα με την μετρήσεις των οφθαλμών του που έχει καταχωρήσει ο πελάτης/χρήστης μέσα από την δυνατότητα που του δίνει το ηλεκτρονικό κατάστημα της Me and Joe).